Beste zorgverlener

Educatie is de hoeksteen bij de behandeling van diabetes, maar kan veel tijd vergen.
DIEP® is mede opgezet om je te ondersteunen bij zelfmanagement-educatie. Bij de ontwikkeling vanuit het Academisch Ziekenhuis en de Universiteit in Maastricht waren leden van de landelijke beroepsorganisaties dan ook nauw betrokken! Meer daarover kun je lezen in Doel en ontwikkeling DIEP®.
 
DIEP® kan je op diverse manieren van dienst zijn.
Zo kun je tijdens het spreekuur een onderwerp dat ter tafel komt illustreren met een overzicht op DIEP®. Je vindt de  overzichten en schema’s het snelst via Schema’s bovenaan het scherm. Daar vind je ook nuttige Infobladen over voetenzorg, reizen of ziekte. Bovendien vind je er door de patiënt zelf in te vullen vragenlijsten ter opsporing van zenuwschade of van depressieve klachten.
 
Wil je met een patiënt afspreken dat hij of zij voor de volgende keer bepaalde onderwerpen op DIEP® doorneemt? Daartoe kun je een handig  educatie-afspraken-formulier downloaden. Als je het opslaat op je PC dan hoef je DIEP® daar niet steeds voor te openen.
Patiënten kunnen een afspraak voorbereiden via een formulier per hoofdstuk.
Beide soorten formulieren kunnen op een PC worden ingevuld, opgeslagen en afgedrukt om mee te geven of mee te nemen. Mailen kan ook, bv bij gebruik van een laptop of tablet die niet is aangesloten op een printer.
 
Het is wellicht een goed idee patiënten te laten zien hoe ze onderwerpen of moeilijke woorden snel kunnen vinden via Zoeken of het ABC, en de diverse video’s via Video’s bovenaan het scherm.
 
Ook patiënten stimuleren tot een gezonde leefwijze kost tijd en energie. De Leefstijlcoach kan die taak verlichten. Het programma is specifiek ontwikkeld voor mensen met type 2 diabetes die overwegen te stoppen met roken, meer te bewegen of gezonder te eten.  Het ondersteunt het maken van een haalbaar actieplan door de voors en tegens af te wegen met behulp van adviezen-op-maat, d.w.z. waar nodig afgestemd op leeftijd, gewicht en medicatie.

Klik hier als je wilt lezen hoe het programma in elkaar zit en welke onderwerpen in de modules ter sprake komen.

Heb je suggesties met betrekking tot de inhoud van DIEP®? Stuur dan een mailtje via Contact onderaan het scherm. Je ontvangt binnen 4 weken een reactie van de redactie. 

Tenslotte: de redactie heeft een korte doorlopende powerpoint-presentatie over DIEP® ter beschikking.  De PP laat zien wat het programma zorgverleners en mensen met type 2 diabetes biedt. Heb je daar voor een bijeenkomst met collega’s en/of patiënten (bv op Wereld Diabetes Dag) behoefte aan, stuur dan tijdig een mailtje met de datum van de bijeenkomst via Contact onderaan het scherm. Wil je er flyers bij? Vermeld dan ook het gewenste aantal flyers en het postadres.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (8 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Laatst aangepast op: 01/04/2014 - 22:37