Samenvatting

Behandeling van diabetes is méér dan het voorschrijvenAfbeelding stapel boeken van bloedglucose-verlagende medicijnen. Niet alleen de glucoseregulatie, maar ook gewicht, beweging, bloeddruk en bloedvetten hebben invloed op de kwaliteit en de duur van uw verdere leven met diabetes.

Goed omgaan met al deze aspecten vergt elke dag weer allerlei keuzes en beslissingen. We spreken daarom over "diabetes-management", en noemen uw actieve rol daarin: "zelfmanagement". Die rol is drieledig: u bent tegelijk "patiënt", leerling, én een mens met diabetes die opkomt voor zijn maatschappelijke belangen.

Uw diabetes-team zal u daarin steunen met uitleg, deskundige en motiverende adviezen en praktische tips.
Het is belangrijk om regelmatig op controle te komen, en uw afspraken goed voor te bereiden. Die bezoekjes zijn nodig om te kijken hoe het met u gaat, en om uw vragen en problemen te bespreken in het kader van uw ontwikkeling als diabetes-manager. Maar ook om complicaties op te sporen en te behandelen vóórdat u er klachten van hebt.

Contact met "ervaringsdeskundigen" of lotgenoten via de Diabetes Vereniging Nederland kan een belangrijke steun in de rug betekenen.

U weet nu al veel over behandeling en management van diabetes. Maar hoe zit dat bij u zelf? Zou u antwoord kunnen geven op de volgende vragen?

Plaatje van vraagteken

  • Kent u de belangrijkste elementen van uw eigen behandelplan- of zorgplan?
  • Is het u duidelijk waarom u juist die medicijnen hebt gekregen die u gebruikt?
  • Kunt u zich vinden in uw rol als "zelfmanager" van uw diabetes?

 

Hebt u dit hoofdstuk doorgenomen op aanraden van één van uw zorgverleners?
Dan kunt u via uw computer die onderwerpen aanvinken op een formulier dat u kunt afdrukken en meenemen bij uw volgende afspraak. Klik daartoe op de link onder Afspraakvoorbereiding.

 

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (6 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

heel verhelderend om de video te kunnen raadplegen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:16