Lage waarden

Afbeelding hypo symptomenBent u ook wel eens bang voor te lage glucosewaarden? Gelukkig komt dat bij gebruik van de meeste glucoseverlagende medicijnen niet vaak voor, bij behandeling met insuline echter wel. 
We streven doorgaans naar glucosewaarden tussen 4 en 9 mmol/l. Af en toe iets hogere of lagere waarden zijn daarbij onvermijdelijk en meestal zonder klachten.

Bij een bloedglucose onder 3,5 mmol/l spreekt men van hypoglycemie, of kortweg een hypo, al ontstaan klachten meestal pas bij lagere waarden. Hypo betekent "te weinig", en glycemie betekent "glucose in het bloed".

In dit hoofdstuk leggen we uit hoe een hypo kan ontstaan, en bespreken we de klachten en verschijnselen. We leggen uit wat er aan een hypo moet worden gedaan, en hoe u hypo’s kunt helpen vermijden.

Na de samenvatting aan het eind van dit hoofdstuk kunt u onder "nadere informatie" nog enkele onderwerpen vinden die dieper ingaan op wat is besproken.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Nog geen stemmen


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Laatst aangepast op: 31/12/2013 - 16:20