Zelfcontrole

Afbeelding bloedsuikermeterIn het voorgaande kwam u al meerdere keren de term "zelfcontrole" tegen.
Met zelfcontrole bedoelen we dat u zelf, via een vingerprik, uw bloedglucosegehalte bepaalt met behulp van een glucosemeter.

Waarschijnlijk weet u er al het een en ander van, maar we zetten de belangrijkste zaken nog eens op een rij.
In dit hoofdstuk leggen we uit waarom zelfcontrole handig is, en hoe het in zijn werk gaat. We gaan in op de vraag "Hoe vaak moet ik meten?" en leggen uit hoe u de uitslagen kunt gebruiken om uw glucosewaarden zo goed mogelijk te krijgen en te houden.

Na de samenvatting aan het eind van dit hoofdstuk kunt u onder "nadere informatie" nog enkele onderwerpen vinden die dieper ingaan op wat is besproken.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Nog geen stemmen


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Laatst aangepast op: 31/12/2013 - 16:21