Wat kan de oorzaak zijn?

Wat kan de oorzaak zijn, als uw bloedglucose ondanksWat kan de oorzaak zijn van hoge glucosewaarden, vragend gezicht behandeling te hoog oploopt? Eén mogelijkheid is dat u teveel koolhydraten hebt binnengekregen. Ook de aard van de koolhydraten is van invloed: een zoete drank doet uw bloedglucose sneller stijgen dan een bruine boterham met kaas.
Het voedingsadvies is de hoeksteen van de diabetesregulatie. Bij hoge waarden is het goed eens kritisch te kijken naar wat u de laatste tijd hebt gegeten en gedronken.

Soms speelt minder lichaamsbeweging dan normaal een rol, bijvoorbeeld als u in het weekend uitrust van een drukke week. Misschien vergat u tabletten te slikken, of heb u per ongeluk te weinig, te laat of geen insuline gespoten... Dat kan gebeuren!

Griep, andere ziekten met koorts of een hartinfarct doen de glucose soms snel oplopen. Acute aandoeningen activeren stress-hormonen die de insulinewerking tegengaan. Daarom mag u bij ziekte ook niet stoppen met de tabletten of insuline.

Het kan ook zijn dat de soort of de dosis van uw tabletten of insuline niet meer voldoende werkzaam is. Diabetes is een steeds verder voortschrijdende ziekte. Het is normaal dat de medicatie geleidelijk moet worden verhoogd .

Hoe meer factoren tegelijk een rol spelen, hoe groter de kans is op steeds hogere glucosewaarden.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (105 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Mijn suiker is steeds erg hoog ,tussen de 15 en 25 .maak me erg ongerust medicijnen schijnen niet aan te slaan .heb vorig jaar ook een nieuwe knie gehad en dat gaat niet goed heb heel veel pijn en slaap bijna nooit kan dat er iets mee te maken hebben?
gebruik.metmorfine - victosa 18 mg. engliclacide 80mg.

ik zocht naar wat te doen bij koorts braken diarree.
niet per se naar hoge glucosewaarden

hoi het beetje hoge suiker kan ook door stres komen nooit zo hoog maak wel zorgen daar over het vermoeden dat door stres komt

mijn man had 2 dagen niet gegeten door ziekte en zijn bloedglucose was toch 10,6, terwijl hij geen diabetes heeft

Hallo bij mij is laats door de reumatoloog suiker ondekt,nu bij de huisarts ondercontrolle maar het probleem is mijn waarde blijft som zo nog dat het niet gemeten kan worden ,heb tabletten en moet ook insuline spuiten nog blijft die tehoog,ben radeloos,zijn er ook andere middelen om je suiker omlaag te krijgen,M.v.g leo

Diabetes is een voortschrijdende ziekte, het is normaal dat de medicatie geleidelijk moet worden verhoogd. Zeker nooit gehoord van lchf, heb mijn bloedsuiker aardig onder controle en zonder tabletten maar met behulp van voeding waar weinig koolhydraten inzitten.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:04