Wat merk je van hoge glucosewaarden?

Men streeft doorgaans naar bloedglucose-waardenTabel over toenemende klachten van te hoge glucosewaarden
tussen 4 en 9 mmol/l. Klachten ontstaan meestal pas bij een glucosewaarde boven 10-15 mmol/l.

We hebben al gesproken over de vroege klachten van dorst, veel drinken en plassen, moeheid of lusteloosheid, prikkelbaarheid en wazig zien. Hoe hoger de bloedglucose, en hoe langer verhoogd, hoe meer klachten. Bij langdurige hyperglycemie bestaat een grotere kans op infecties, jeuk en slecht helende wondjes.

De infecties variëren van steenpuisten, blaasontsteking en schimmelinfecties "van onderen", tot een fikse longontsteking. Dat komt enerzijds omdat ons afweer-systeem bij hogere glucosewaarden minder goed functioneert, anderzijds omdat glucose in de urine een mooie voedings-bodem is voor bacteriën en schimmels in de blaas en omgeving.

Als hoge glucosewaarden bij ziekte (zoals een longontsteking) niet tijdig worden opgemerkt en/of onbehandeld blijven, kan de diabetes ernstig ontregeld raken. Er ontstaat dan toenemende uitdroging en sufheid, welke kan uitmonden in een hyperglycemisch coma.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (343 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Sinds een week weet ik dat ik Diabetes ben,nu vraag ik mij af, ik loop al een jaar met buikpijn en een chronische blaasontsteking, ik krijg daar blaas spoelingen voor,waarom heeft de uroloog mij niet getest op suiker? Er is een verband lees ik net..Blaas ontstekingen! Ik moet zelf maar uit vogelen wat ik heb, ja misschien ook een bacterie of een maag zweer? Heeft ook met suiker te maken? Mijn waarde was 8.08 is dat hoog...wat is de norm eigenlijk?

geachte
spuit vanaf vandaag tweemaal ursuline hoe lang duurt het voor mijn suiker gehalte normaal is
groetjes

Op uw site staat een nuchtere glucosdwaarde van tussen 4 en 9. Mijn huisarts zegt dat het tussen 3.5 en 6 moet zijn. Waarom dit verschil?
Vr gr, Peter van der Togt.

Je suiker is hoger dan 8 en dan is het al niet normaal meer, maar het is niet extreem hoog. De uroloog had inderdaad ook naar je suiker moeten kijken, want je kunt snel last krijgen van je nieren door een te hoge suikergehalte.

Hoi, mijn zoontje heeft zojuist bij de tester van opa een waarde 11 gekregen... en nu???

Ik zou zeker even contact opnemen met je huisarts, Een klein jochie die nog veel energie verbruikt mag nooit zo een hoge suikerspiegel hebben. hopen dat opa's gluco meter gewoon stuk is :)

Handjes goed wassen, staat bij mijn apparaat in de beschrijving. Ik dacht dat dit te maken het met hygiene maar je krijgt te hoge waarden anders!

Ik heb hoge suiker ik heb al hoge glosterol

ik heb diabetes II en vanmorgen had ik een nuchtere waarde van 18.8. ben er wel van geschrokken - ik gebruik metformine - en ik geef toe dat ik de laatste jaren niet meer gecontroleerd ben door eigen toedoen.

ik heb al jaren diabetes 2 ik slik metaformine 2x daags 1000 mg en laat elk jaar mn bloed testen. mijn langetermijn waarde is eigenlijk de omstandigheden in aanmerking genomen best goed
Echter mijn glucose meteretje van Bayer geeft standaard waarde aan tussen de 120 en 200. Glucose metertjes in Nedeland geven waarde aan van 5 t/m 20 de omrekenings factor is dus niet 10x , lange leve Europa met elk land zn eigen waarde bepaling wie help me aan de juiste omrekenings factor.

waarom artsen niet standaard testen op bloedglucose waarden

Goedemiddag,

De gemeten waarde moet gedeeld worden door het getal 18.
Dus bijvoorbeeld. 120 ÷ 18 = 6,66 in Nederlandse waarde.

Succes!

Ton Krul

Ik slik dus budenoside en ja daar heb ik dus sinds kort diabetes type 2.het gaat altijd over of eten veel te vet ,niet gezond leven ,meer sport, en voor al niet roken, niet drinken ,maar ik hoor niemand over de medicijnen die ook diabetes veroorzaken .ik ben er klaar mee ik ga mijn eigen gang ik rook gewoon en ik eet gezond en ik gebruik natuurlijke medicijnen ,veel en veel beter.en dan dat gezeur over roken ,het is zo die er over zeuren stappen wel in de grootste vervuiler nl de auto of het vlieg tuig .ik zou zeggen luister naar je lichaam en luister niet naar dat geleuter op het web .

een glucose waarde van 11 niet nuchter is prima. wil je zeker weten dat zijn glucose waardes goed zijn, dan is het verstandig om zijn nuchtere glucose te prikken. dat wil zeggen minimaal 8 uur van te voren niet eten/drinken/kauwgum kauwen. een goede nuchtere waarde is maximaal 8 ( in de huisartsenpraktijk waar ik werk).

Ik ben het niet met je eens. Het vervelende van diabetes is dat je niet altijd door hebt dat je glucose waardes verhoogd zijn. het lichaam geeft dus niet altijd een signaal af. Daarnaast zijn de eerste 10 jaar van de behandeling erg belangrijk. Hoe langer je met hoge waardes rondloopt hoe groter de kans op schade. Zo kan je onder andere ( bij lange tijd slechte glucose waardes) nierschade ( nefropathie), oogschade ( retinopathie), zenuwschade ( neuropathie) ontwikkelen.

Niet alle meters gaan tot 20, sommige wel verder, gelukkig.
Mijn moeder kreeg ook vaak errors, op diverse meters, totdat ze bij iemand kwam met een andere meter, en die mat dus 41 !
Ze moest wel met spoed naar het ziekenhuis, waar ze nu nog steeds is, en met insuline zit ze daar nu wel een flink stuk onder, al is het nog veels te hoog, tot wel 18. Mag dus nog niet naar huis.
Volgens hun heeft ze geluk dat ze niet in coma was geraakt.

Ik zit elke dag nuchter rond de twaalf en eind van de dag rond de 22 of hoger
Heb al 2 jaar prednison en andere medc voor me longen
Rook niet drink niet eet gezond inv gewichts toenamen door medc
Maar ben dus niet stabiel
Heeft iemand een idee wat ik er aan kan doen

Er staat dat men doorgaans streeft naar glucosewaarden tussen 4 en 9, in deze algemene zin is 4 nuchter bedoeld en < 9 de streefwaarde na een maaltijd. Deze waarden gelden in veneus plasma, zoals bepaald in het lab via bloedafname uit een ader. Plasma is het vloeibare deel van bloed na centrifugeren (de rest: de bloedcellen).
Dat uw huisarts wat lagere waarden noemt komt waarschijnlijk doordat hij/zij doelt op waarden bij zelfcontrole. Via een vingerprik gaat het om waarden in volbloed (uit haarvaatjes of capillairen). Die waarden vallen wat lager uit omdat volbloed minder water bevat dan plasma. Tot voor kort was het onderscheid dus zinvol (zie ook de tabel met waarden voor de diagnose diabetes http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Achtergrond-van-diabetes-Hoe-weet...). De meeste glucosemeters rekenen de capillaire waarde nu automatisch om naar de veneuze waarde, en daarmee is het onderscheid vervallen.

Ik heb meestal een glucosewaarde rond de 17 - 19, vandaag had ik 30,2. Ik word niet behandeld en heb geen medicijn, wat zijn mijn prognoses?

Met deze waarden klinkt het niet heel logisch dat u niet behandeld wordt. Ik zou als ik u was zo snel mogelijk uw huisarts bezoeken.

Ik kan door omstandigheden niet naar een huisarts, dus dat is geen optie. Ik ben de glucosewaarden tussen 17-20 (nuchter) wel gewend, daarboven heb ik last van moeheid en haast niet kunnen staan. Ik heb wel een metertje, vandaar dat ik de waarden weet.

ik word elke morgen misselijk en met een opgejaagd gevoel wakker. Heb nu een paar keer gemeten en mijn glucose zit dan rond de 6,6 Is dat niet te hoog nuchter? Kan ik daar last van hebben?

Bij toeval kwam ik op deze site, maar de symptomen geven aan dat ik mijn suiker snel moet laten controleren.
Dank hiervoor of niet.
Piet

mijn bloedwaarde ligt tussen de 13/14 nuchter en 30 als ik gegeten heb , ik ben van 144 kilo in een jaar 18 kilo afgevallen .
heb veel hypo,s etc zweet aanvallen en nu vermoed ik dat ik ook neuropathi heb .
heb knap last van mijn spieren een zuchtje wind en ik sterf van de pijn.
snachts in bed bevroren tenen , eerst heel mijn benen tot mijn knieen
ik heb het vermoeden dat het allemaal met die dia2 heeft te maken.

mijn eetpatroon is onregelmatig eet wel vaste prik om 18:00 uur een normaal prakkie.

voor de rest drink ik water/melk /yoghurt heel de dag en af en toe een blikje fris max 3 per dag ( ik weet kan er niet afblijven :(

Mijn suikerwaarden is nu ongeveer 8.5, nuchtere waarden. Is dat niet te hoog?
Mijn huisarts vind van wel, moet onder 7 zijn.

ik vind het allemaal geklets over te hoge suiker en cholesterol
gewoon gezond eten niet teveel snoepen,dat ik elke driemaand naar de praktijk verpleegkundige moet dat is gewoon voor de wetenschap je bent een proef konijn op deze manier,het cholesterol mag 5 zijn en geen 1,8 zoals ze zeggen dan zou je helemaal geen vet meer jn je lichaam hebben.ik begrijp ook wel dat als het allemaal te hoog is niet goed kan zijn maar daar kan jezelf heel veel aan doen.
vroeger hoorde je er ook iks over mijn oma is 85jaar geworden ondanks haar suikerziekte en gebruikte ook geen metformine.

vr,groet
jannie

Raadpleeg een dietiste en/of een homeopaath.

ook ik heb een tijdje geleden Prednison gekregen voor een luchtweginfectie,
Juist door de Prednison is mijn suiker veel te hoog geworden en al gebruik ik de Prednison al weken niet meer de waardes blijven veel te hoog,vraag eens aan uw arts of u niets anders kunt krijgen dan Prednison raad ik aan

mvg
Joke

Ik heb juveniele haemachromatose, ben nu bijna 60 jaar. Doordat ik opeens 5 kilo ben kwijtgeraakt (veel voor mij, van de 48 naar de 43 kilo bij een lengte van 1.76m) ben ik bij specialisten terecht gekomen. Ik had een nuchtere waarde van 8 en daarop werd gezegd dat is goed. Van een vriendin die diabetes heeft hoorde ik dat dat hoog is. Is dat zo? Ik heb 30 jaar blaasontsteking gehad, de blaas is behoorlijk aangetast en gebruik nu een catheter (na urologie bezoeken) om leeg te plassen. Einde blaasontsteking! Maar heel af en toe nog. Ik heb ook sinds n maand een dode grote teen en een raar gevoel in mijn voet.

Was hij nuchter ?

Al 2 jaar heb ik last van tntelingen onder mijn voeten, het is net of ik op kussentjes loop.
ook heb ik het gevoel dat mijn voeten steenkoud zijn.
heeft dit te maken met suikerziekte
MVG Joop

vamorgen vinger geprikt (nuchter) praktijk ondersteunend asistente uitslag 5.7 is dat te hoog?

Nee dat is een heel keurige waarde, in het verleden had ik dat ook, nu iets verhoogd en wat toen verontrustend was is nu blijkbaar normaal. U hoeft zich geen zorgen te maken pas als die onder de 5 of 4 duikelt is dat niet goed.Let ook op dat vaak bloeddruk en verhoogde suiker hand in had gaan.

Hoe is het nu met de glucose waarden? Heeft u ze naar beneden kunnen halen? Groetjes, Rudy.z

ik heb veel gehad aande invormatie zal dit bespreken met de verpleegkundige

Ik heb de laaste jaren hoge suikers en spuit 5 keer per dag insuline wat kan een oorzaak zijn dat het niet onder controle komt

je moet het door 18 delen

ik heb deze week 500 gemeten in het ziekenhuis in antwerpen , hebben ze in Nederland nooit gemeten bij mij.

Dit nuchter nog maals nameten. Bijvoorbeeld sochtends voor het ontbijt. Was van te voren goed de handen

Is je suiker tehoog nuchter als die op 8 staat. Kom namelijk zoveel verschillende dingen tegen op googel

Klopt het als je twee maal een waarde hebt gehad van 8 dat je de stempel krijgt van diabetes. Dit is mij verteld door mijn huisarts.
Mijn waarde is nu 5 nuchter nadat ik mijn voedingspatroon heb aangepast en geen medicatie heb gebruikt hiervoor?

Klopt het als je twee maal een waarde hebt gehad van 8 dat je de stempel krijgt van diabetes. Dit is mij verteld door mijn huisarts.
Mijn waarde is nu 5 nuchter nadat ik mijn voedingspatroon heb aangepast en geen medicatie heb gebruikt hiervoor?

nuchter of dat ik eet of niet eet mijn suiker blijft hoog 15- 16..dat is hoog ik lees 6 of 7 nou dat vind ik harstikke goed wou dat ik dat had ,, heb het benauwd door dat mijn suiker zo hoog is ,,

Mijn HbA1C is 137, hoef ik niets mee te doen van huisarts, maar ik lees op uw site dat dit erg hoog is?

Ik schrok me dood ik was heel moe en dronk en plaste zoveel dat ik op 23 zat. Ik had niets in de gaten maar was wel al 7kg kwijt ben echt geschrokken

in uw lijstje staat dat de waarden van glucose nuchter tussen de 4 en negen mogen zijn. op mijn lijst van huisarts staat getal tussen de 4 en 6.4 . hoe moet ik dit nu vergelijken ?

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:03