Autorijden en diabetes

Afbeelding man in auto terwijl het regent Bent u wel eens bang voor een hypo tijdens autorijden of een tocht op uw motor?
Hypo's bij het gebruik van S.U.- tabletten leiden gelukkig zelden tot bewustzijnsdaling, al kunnen ze natuurlijk wel uw aandacht afleiden.

Een Amerikaanse studie uit 2003 toonde aan dat het aantal ongelukken of verkeersovertredingen bij type 2 diabetes, ook bij insulinegebruik, niet verhoogd was. Het aantal was even groot als van hun echtgenoten zonder diabetes. Bij mensen met type 1 diabetes daarentegen was het aantal hoger.
 
De meeste mensen met diabetes (ook op insuline) kunnen een rijbewijs voor alle categorieën handhaven. Voor beroeps-chauffeurs kunnen beperkingen gelden bij gebruik van insuline.
 
Om een dreigende hypo tijdens een autorit te kunnen aanpakken is het een goed idee druivensuiker en houdbare biscuitjes in uw auto bij de hand te hebben. Als u hypo-klachten krijgt kunt u het best uw auto stoppen op een veilige plek, de motor uitzetten, en druivensuiker nemen. Eet daarna nog enkele biscuitjes of brood, voor u verder rijdt.
 
 
Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (14 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Ik ben erg goed geholpen met uw uitleg. Ik zie er nu veel minder tegenop insuline te leren spuiten bij mijn ziekenhuisopname volgende week.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 08/04/2014 - 21:28