Wat doen we eraan?

Afbeelding tabeltten en insulineWat kunnen we doen aan neuropathie? Het zou natuurlijk mooi zijn als we de zenuwschade konden herstellen, maar daar zijn helaas nog géén geneesmiddelen voor. We pakken dus de oorzaken, klachten en gevolgen aan.
Als u begrijpt waar het om gaat, en inziet hoe belangrijk uw eigen rol daarbij is, is de kans dat deze aanpak effect heeft het grootst.

Het bereiken van zo normaal mogelijke glucosewaarden zonder grote schommelingen is het allerbelangrijkst.
Daarmee zullen uw klachten afnemen en kunt u verdere schade (en dus toename van uw klachten) helpen voorkomen. Voor verbetering van de glucoseregulatie zal de één moeten overgaan op andere tabletten of insuline, en een ander wellicht op een meermaal daags insuline-schema of een insuline-pompje.
Men streeft naar een geleidelijke daling van de glucosewaarden: langzaam maar zeker.

Ook verbetering van de andere risicofactoren voor schade aan de bloedvaten (met een gezonde leefwijze en medicijnen) kan helpen de zenuwschade te beperken en uw klachten te verlichten.

Een goede glucoseregulatie is dus de hoeksteen van de aanpak van oorzaken, klachten en gevolgen van alle vormen van diabetische zenuwschade. Op de specifieke behandeling van pijnlijke neuropathie en van de diverse stoornissen bij autonome neuropathie gaan we later in.

Neuropathie kan heel hinderlijk zijn, maar het is niet gevaarlijk zolang er geen slecht helende wondjes aan uw voeten ontstaan.

Iemand met gevoelsverlies aan de voeten moet er dus werkelijk àlles aan doen om drukplekken en wondjes aan de voeten te vermijden. Mochten ze toch ontstaan, zorg er dan voor dat u ze tijdig ontdekt en deskundig laat behandelen.

Als u doelbewust goed voor uw voeten zorgt en uw voeten en schoenen dagelijks bekijkt zal dat zeker lukken!
Op het Info-blad Goede Voetenzorg vindt u alle adviezen op een rij.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (28 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Ik heb lange geschoedenis met vage pijnklachten in knieeen en voeten. Ik had met name pijn in de hakken, was erg moe, maar kon de testjes met stemvork en naaldje prima doen. De emg meting bood uitkomst. Neuropathie. Het zou me niet verbazen als ik dunne vezelneuropathie heb. Ik heb me suf gegoogled. Lopen is lastig, pijnlijk. Ben begonnen met medicijnen. Mijn beeld is dat toch behoorlijk maatwerk os.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:36