Samenvatting

Afbeelding stapel boekenBij gebruik van S.U.-tabletten of insuline kán de bloedglucose dalen onder 4 mmol/l en een hypoglycemie ontstaan. Metformin en TZD's geven geen hypo's, en bij repaglinide of GLP-1-therapie komen hypo's zelden voor.

Bij hypo's is vaak sprake van een uitlokkende factor, zoals minder of later eten, of méér inspanning dan gewoonlijk. Een hypo geeft klachten en verschijnselen, die toenemen naarmate de bloedglucose verder daalt.
 
Het is belangrijk dat u zelf en mensen in uw naaste omgeving uw eerste waarschuwings-signalen herkennen, opdat u tijdig de juiste actie kunt ondernemen: druivensuiker of glucoserijke drank innemen.
 
Het is verstandig om na een hypo naar een uitlokkende factor te zoeken, om herhaling te helpen voorkomen.
U kunt zelf heel wat doen om een hypo te vermijden. Bespreek hypo's altijd met uw zorgverlener, soms ligt de oplossing in aanpassing van uw medicatie. 
 
U hebt nu heel wat gehoord over hypo's, maar hoe zit dat bij uzelf? Zoudt u antwoord kunnen geven op de volgende vragen?
 
Als u een SU-tablet of insuline gebruikt:Afbeelding vraagteken
  • Hebt u wel eens een hypo gehad? Zo ja, wat zijn uw eerste verschijnselen?
  • En wat was (of is meestal) de uitlokkende factor?
  • Wat doet u om een hypo te verhelpen?
  • Wat doet u om hypo's te vermijden?
 
Als u metformine of een TZD gebruikt, of misschien GLP-1 therapie:
  • Wist u dat deze middelen zelden of nooit hypo's geven?

 

Hebt u dit hoofdstuk doorgenomen op aanraden van één van uw zorgverleners?
Dan kunt u via uw computer die onderwerpen aanvinken op een formulier dat u kunt afdrukken en meenemen bij uw volgende afspraak. Klik daartoe op de link onder Afspraakvoorbereiding.

 

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (12 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Hallo, heb eerder al heel stuk geplaatst, maar lees alleen maar over hypo's in combinatie met al diabetes hebben. Hebben jullie ook info over alleen hypoglycemy en dan dus alle hierboven geplaatste informatie. Want b.v. Een injectie als je waarde dus heel laag is, krijg je niet zomaar, zonder stempel diabeet. Terwijl ik tot 3 keer aan toe echt heel dicht bij bewustzijnsverlies zat. Groetjes en alweer bedankt.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:22