Samenvatting

Hoge glucose-waarden kunnen leiden tot allerlei klachten,Samenvatting tot en met ernstige ontregeling van de diabetes bij ziek zijn. Langdurig verhoogde glucosewaarden kunnen vervelende complicaties veroorzaken in:

 • Het hart
 • De grote bloedvaten
 • De kleine vaatjes van ogen
 • De nieren
 • De zenuwen

 

Het loont dus de moeite om bij verhoogde glucose-waarden via zelfcontrole uit te vinden welke van de verschillende oorzaken een rol spelen. Dat kan u helpen hoge waarden zoveel mogelijk te vermijden.
Door een zo goed mogelijke glucoseregulatie én de aanpak van de andere cardiovasculaire risicofactoren kunt u complicaties uitstellen, voorkómen of beperken.

U hebt nu al heel wat gelezen over hoge glucosewaarden, maar hoe zit dat bij uzelf? Weet u het antwoord op de volgende vragen?

 • Welke klachten wijzen bij u het eerst op een verhoogde glucosewaarde?
 • Wat moet u doen als u ziek wordt?
 • Wat kunt u zélf doen om zo min mogelijk last te krijgen van complicaties?

 

Hebt u dit hoofdstuk doorgenomen op aanraden van één van uw zorgverleners?
Dan kunt u via uw computer die onderwerpen aanvinken op een formulier dat u kunt afdrukken en meenemen bij uw volgende afspraak. Klik daartoe op de link onder Afspraakvoorbereiding.

Hebt u wat gehad aan deze pagina? Geef uw mening: 
Gemiddelde beoordeling gebaseerd op: (31 stemmen)


U kunt stichting DIEP laten weten wat u van de inhoud op deze pagina vindt. Met uw mening kunnen wij de inhoud van deze website continu bijwerken en verbeteren. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aantal sterren tussen de 1 en de 5. Namens de stichting DIEP, hartelijk bedankt voor het geven van uw mening!

Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud!

Reacties

Sinds Nov. 2014 zit ik al te hoog met mijn bloedwaarden 22.soms nog hoger.. Controle ging via praktijkondersteuner, medicijngebruik was metformine~tolbutamine max. dosering.
Na veel aandringen van mij in Aug 2015 naar internist, die mij gelijk doorstuurde naar diabetesverpleegkundige. Nu na 3 maanden bij de medicijnen,insuline injecties kort en langwerkend nog niet 1x beneden de 10 geweest, vandaag zelfs 27,ik maak mij hier ernstige zorgen over. Ik moet elke dag een dagcurve maken( 4x een vingerprik) met als gevolg zeer pijnlijke vingertoppen.
Zolang ik nog niet goed geregeld ben hoef ik ook niet meer naar de internist. PS,Ik ben dus 6 Aug naar de internist geweest en op eigen verzoek kan ik daar op 3 Dec
a s weer terecht, Bovendien werden mijn voeten gecontroleerd door een pododoloog wegens verminderd gevoel, ik val nu in fase 3. Laboratorium onderzoek wees uit dat ik op 102 stond, op dit moment weet ik het niet omdat er geen lab. onderzoek heeft plaats gevonden. Ik maak mij zorgen over de toekomst als dit zo moet doorgaan.
Gaarne Uw mening,
V r, groet, Mevr. m G.

Reactie toevoegen

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 22:06