Reactiepagina

Wilt u een reactie op de site geven of uw persoonlijke ervaringen met een bepaald onderwerp van DIEP® met anderen delen? Dan kunt u dat met het formulier onderaan deze pagina doen. Uw reactie zal binnen enkele dagen op de website staan. Wij horen graag van u.

Stichting DIEP® behoudt zich het recht voor om reacties niet te plaatsen als deze grof taalgebruik bevatten of op een andere manier ongepast bevonden worden.

Reacties

Wat is de site mooi geworden, erg fijn om mee te werken:-)Hartelijke groet, Guusje

Wat een mooie nieuwe site! We hebben hem op ons forum (www.forumoverdiabetes.nl) genoemd, zodat hij onder de aandacht van onze forumleden komt.

Namens stichting DIEP bedankt voor het linken naar diep.info op het Forum over diabetes.

ik weeg 90 kilo snoep af en toe, let wel op , maar krijgt er geen ons af . Ook het afgaan op het toilet is vreselijk,s, morgens eet ik kwark 2 a3 uur erna 2 volkorenkropboterhamm. en s'avonds groenten en een beetje aardapp. niet altijd vlees

Interresant om te lezen

heel informatief en nuttig

in de loop van de middag begint de branderige "pijn"in(vooral) linkervoet. Moet helaas constateren, dat genezing niet mogelijk is. Weet iemand een medicijn, dat probleem verminderen kan?

Emotional Freedom Techniques (EFT) is als acupunctuur zonder naalden, dus acupressuur en eenvoudig zelf toe te passen. Het is geen alternatieve maar een complementaire handeling. Mijn eigen ervaring: Mijn medicatie was 4xdaags 1 Metformine (500mg) en 1xdaags 1 Januvia (100mg). Tot medio december 2013 had ik gemiddelde zelfcontrolewaarden van 8,9 (1 dag per week 4x prikken). Daarna begonnen met EFT. Eind januari 2014 was deze waarde gedaald tot 7,3 en werd de medicatie aangepast met 1 Metformine per dag minder. Eind april 2014 was de gemiddelde zelfcontrolewaarde, ondanks 1x Metformine minder, verder gedaald tot 7,0. Ook nu werd de medicatie aangepast, Januvia werd teruggebracht tot ½ per dag. Kijk op internet voor meer informatie over de toepassing van EFT.

Ik ben bekend met EFT, maar heb moeite met de affirmatie voor diabetes. Wat heb jij gebruikt?

Sorry voor late reactie (vakantie etc.). Affirmatiezin luidt: Ook al heb ik suikerziekte, toch accepteer ik mijzelf zoals ik ben. Tijdens het kloppen op de diverse meridiaanplekken uitspreken: deze suikerziekte.

Oktober 2013 werd geconstateerd dat ik Diabetes II heb. Medicatie Metformine 500 mg 'oschtends en 's avonds. Ik viel af van 79 naar 70 kilo en toen mocht er een pil af. Inmiddels ben ik terug op mijn oude gewicht van 55 kilo bij 1.63 en slik nog steeds 1 pil Metformine 500 mg. Datschijnt nodig te zijn want Diabetes II heb je voor je hele leven. Maar ik begrijp niet. Als ik mijn prikboekje laat zien dan toont dat dat ik heel vaak na het eten de 7 niet haal. Ik zit hier nog steeds met mijn eerste pil te twijfelen of ik die wel of niet zal innemen, Prikte vanochtend nuchter weer een nette 6. Dus waarom moet ik toch blijven slikken? Ik begrijp het echt niet. Ik ben overigens 50.Ik weet niet of dat uitmaakt.

Oktober 2013 werd bij mij diabetes geconstateerd. Waarschijnlijk was het type II, omdat mijn beide ouders het ook hadden. Ik moest vier keer op een dag spuiten. Overdag Novorapid en 's avonds Insulatard. Het advies van de internist was, zo veel mogelijk proberen af te vallen. Ik woog op dat moment 84kg. Van de diëtiste kreeg ik een lijst met hoeveel koolydraten ik in de dagelijkse maaltijden moest gebruiken. Ik heb mij daar goed aan gehouden. Ik kreeg in de gaten naarmate ik afviel ik met steeds minder spuiten toekon. Vlak voor mijn vakantie zei ze dat ik misschien van het spuiten af kon komen. Toen kreeg ik het bericht, dat het misschien toch type I zou zijn. Dat was een tegenvaller. Met het dieet met matige inname van kooydraten viel ik nog steeds af en dat was goed vol te houden. Drie maaltijden en altijd de tussendoortjes. Daardoor had ik ook eigenlijk geen last van snoep momenten. Na de vakantie bij de volgende controle was ik bijna 9kg kwijt. De internist stelde voor om de daginsuline te stoppen. Na vier weken ben ik in overleg ook gestopt met de avond insuline. Ik moest toen twee tabletten Metformine van 500 mg slikken. Eén tablet Metformine kon ik verdragen, twee niet. Echter met één tablet bleef ik de waarden goed houden. Nu heb ik vrijdag te horen gekregen dat ook met de laatste tablet Metformine kan stoppen. De Hb1ac waarde is nu 32. Ik heb nu dus helemaal geen medicatie meer nodig. Ik ben inmiddels 14 kg afgevallen en probeer dit gewicht nu te behouden. Het is mij namelijk veel waard om geen medicatie meer nodig te hebben. Ik hoop dat ik door mijn verhaal meer mensen kan motiveren op toch af te vallen.

Al mijn waarden van het cholesterol zijn gezakt alleen het hdl blijft aan de hoge kant hoe kan dat?

Een aantal jaren heb ik Venlafaxine geslikt (antidepressiva) op een onderhoudsdosis van 75mg één maal per dag. Het ging een poosje niet echt goed en mijn psychiater heeft de dosis in stappen verhoogt naar 350mg per dag. Na een aantal maanden heeft dit tot complicaties geleid: extreme vermoeidheid, wazig zien, droge mond, dorts, veel moeten plassen, niet kunnen uitplassen, allemaal teken van diabetes. Door mijn drogemond ontstond er een schimmelinfectie die mij 15 kilo heeft doen afvallen (moeite met slikken). Mijn huisarts heeft bloed laten prikken en constateerde een veel te hoge HBA1c. Vervolgens 3000 mg Metformine voorgeschreven gekregen. Ben op eigen initiatief gestopt met Venlavaxine (cold Turkey), wel aan psychiater meegedeeld. Na ongeveer 4 maanden was HBA1c beduidend lager 44 mmol/l . Ben in middels gestopt met Metformine over twee maanden weer bloed laten prikken om te zien of ik zonder Metformine kan. Ik heb nu twee vragen: Zijn er studies waaruit blijkt dat een (te)hoge dosis Venlavaxine kan leiden tot een (te)hoge HBA1c waarden. Kan een (te)hoge dosering Venlafaxine leiden tot blijvende schade m.b.t. een te hoge Bloedsuikerspiegel HBA1c. Ik kijk met belangstelling uit naar de reacties Met vriendelijke groet J.G. Box

Graag zou ik willen weten wat de waarden moeten zijn voor iemandvan 71 Mijn laatste meeting was 11.2 Mijn diabetus verpleegkundige vertelde dt de waarde bij een 71 jarige anders zijn?

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Laatst aangepast op: 29/05/2013 - 21:56