App's

Handige apps voor uw smartphone of tablet

Tegenwoordig zijn er heel veel app's om uw gezondheid te monitoren, zowel voor uw diabetes of voor andere aandoeningen. Bent u hierin geinteresseerd kijk dan op Apps en meer | Digitale ZorgGids, en vindt wellicht een app die u kan helpen. Hieronder vindt u een kort overzicht van app's die behulpzaam zijn bij uw diabetes:

Dag- en logboeken:

 • Dbees.com Diabetes Management 654 KB, gratis, Nederlands, beschikbaar voor Android en iPhone

Op je telefoon kan je al je waardes en toegediende insuline invullen, waarna alle gegevens worden overgedragen naar je online account. Daar kunnen je waardes geanalyseerd worden met grafieken en gemiddelden. Daarnaast kan je ook activiteiten invullen en de genuttigde maaltijden. Je kan herinneringen invoeren en je behandelaar kan inloggen op je account en je gegevens inzien. http://dbees.com/

 • My BG 2,51 MB, gratis, Engels, beschikbaar voor Android en iPhone

Zakelijk uitziende app, maar heeft veel handige functionaliteiten. Zoals alle andere apps kan je grafieken van gemiddelden bekijken, kan je een rapport downloaden van alle data en heb je na het invullen van je ratio en correctie factor een handige rekenmachine voor het berekenen van de juiste dosis.

 • Glucose Buddy: Diabetes Log 3,03 MB, gratis, Engels, beschikbaar voor Android en iPhone

Uitgebreide manier om je glucose, voeding, insuline, activiteiten, bloeddruk, HBa1C en gewicht te kunnen monitoren. Het heeft een e-mailfunctie, je kan reminders instellen, er is een grafiek, gemiddelden, maar kan ook je resultaten delen op Facebook en Twitter als je dat wilt. https://www.glucosebuddy.com/

 • mySugr: Diabetes Tracker 99 MB, gratis, Nederlands, beschikbaar voor Android en iPhone

Bij mySugr vul je op een gemakkelijke manier alle gegevens in: je waarden, de koolhydraten en de toegediende insuline. De app ziet er fris en hip uit en je kan punten verzamelen voor het invoeren van je gegevens. Het is een logboek, met gemiddelden en de app herkent trends in je waarden. Er is een zoekfunctie: je voert in wat je gegeten hebt, bijvoorbeeld 'croissant' en als je de zoekfunctie gebruikt kan je alle keren dat je croissant gegeten hebt terugvinden, met wat je op dat moment hebt toegediend en wat je bloedsuikerwaarde was. Zo kan je leren van eerder gemaakte beslissingen. Ook kan je een 'snapshot' maken van bijvoorbeeld je bord met eten als herinnering en kan je je gegevens als pdf en Exel bestanden downloaden. https://mysugr.com/

Koolhydraten tellen:

 • Mijn eetmeter 7,2 MB, gratis, Nederlands, beschikbaar voor Android en iPhone

Persoonlijk eetdagboek dat je inzicht geeft in calorieën, koolhydraten en nog 25 andere verschillende voedingsstoffen. Alle gegevens komen uit de levensmiddelendatabank van het Voedingscentrum en het RIVM. Daarnaast kun je zelf ook nog producten toevoegen. Tevens beschikt de app over de mogelijkheid om een beweegdagboek bij te houden en met behulp van een BMI-meter gewicht inzichtelijk te maken.

 • Help diabetes 29 MB, €1.09, Nederlands (en 18 andere talen), Android

Een koolhydratenteller die op basis van de door jou ingevulde koolhydraatregel een berekening kan geven van de toe te dienen insuline. Er zit ook een logboek bij voor je glucose, insuline, activiteit, maaltijden, maar dit hoef je niet te gebruiken. Er staan 960 verschillende voedingsmiddelen in, helaas niet alles en alles gaat per gram en niet per opscheplepel, wat vaak makkelijker in te schatten is.

 • Koolhydraatkenner 7,8 MB, €2.29, Nederlands, beschikbaar voor Android en iPhone

Overzichtelijke applicatie waar de eenheden in stuks en eetlepels worden aangegeven, wat praktisch rekenen is. Eenheid is ook aan te passen als je op het product klikt. Er zijn zelf producten aan de lijst toe te voegen, wat heel praktisch is. Nadeel van deze applicatie is dat de zoekfunctie niet optimaal is, waardoor je vaak moet scrollen naar je product.

 • Diapp 49,7 MB, €3,49, Nederlands, alleen beschikbaar voor iPhone/iPad

Koolhydratentabel waar je ook zelf producten aan toe kunt voegen. Daarnaast helpt deze applicatie bij het berekenen van de totale hoeveelheid koolhydraten in de maaltijd en kan bij het invoeren van je koolhydraatratio, je ook helpen met het berekenen van de dosis insuline.

Diabetische voet

 • Diabetische voet en schoen 15,5 MB, Nederlands, gratis, alleen beschikbaar voor iPhone/iPad

Orthopedisch schoenspecialist George In der Mauer ontwikkelde deze app om mensen met diabetes te helpen bij het controleren op diabetische voeten. Daarnaast biedt de app een controlefunctie en informatie bij het inlopen van nieuwe schoenen.

Glucosemeter

 • Contour Diabetes app Nederlands, gratis,  beschikbaar voor Android en iPhone

Biedt gebruikers diverse mogelijkheden om hun zelfmanagement te optimaliseren. Denk hierbij aan het versturen van verschillende rapportvormen met de glucosewaarden richting de behandelaar, patroonherkenning, testreminders. 
De meter bij deze app, heeft een aantal zeer praktische functionaliteiten:
- SmartLIGHT, geeft de gebruiker directe feedback door een gekleurd lampje in de meter mbt de uitslag van de meting. Je ziet direct of je binnen, boven of onder doelwaarden zit.
- Second Chance Sampling (mogelijkheid om meer bloed aan te brengen of de teststrip indien dit niet voldoende is)
- Nauwkeurigheid; afwijking van ±8.4%
- Meer informatie over de meter en app zijn te vinden op www.contournextone.nl

 • FreeStyle Libreview app Nederlands, gratis, beschikbaar voor Android en iPhone

Goedgekeurd voor gebruik met FreeStyle Libre en FreeStyle Libre 2 sensoren.
Biedt de mogelijkheid om glucose te monitoren, trendpijl en glucosegeschiedenis te bekijken, rapporten zoals 'Tijd binnen doelbereik' en 'Dagelijkse Trends' te raadplegen, instellen en ontvangen van alarmen (alleen bij FreeStyle Libre 2 sensoren), uw gegevens delen met uw dokter of gezinsleden (alleen als u hiervoor toestemming hebt gegeven).

Sluit de enquête