Hoe kan ik hoge waarden voorkomen?

 

glucose

Een goede vraag is: "Hoe kan ik hoge waarden voorkomen?" Bij voortdurend hoge waarden kan het zijn dat uw medicatie aangepast moet worden. Af en toe een bloedglucose hoger dan 9 mmol/l is geen probleem. Als hoge waarden vaker voorkomen, is zelfcontrole van de bloedglucose de beste manier om daar vat op te krijgen.

Loop het hele rijtje aan mogelijke oorzaken van hoge bloedglucose waarden nog eens na, en schrijf in uw zelfcontrole dagboekje op wat u heeft gegeten (ook aan tussendoortjes), wanneer u een feestje heeft gehad, of een dag heerlijk heeft geluierd. Kunt u zo de oorzaak vinden? En kunt u bedenken wat u er zelf aan kunt doen?

Samengevat kunt u hoge waarden helpen voorkomen door te letten op wat u eet en drinkt, regelmatig te bewegen (en bij minder bewegen wellicht minder te eten), en zorgvuldig om te gaan met uw medicatie.
In geval van ziekte is de belangrijkste regel om te onthouden: als u zich niet lekker voelt, stop nooit uw tabletten of insuline.

Het is erg belangrijk om bij ziek zijn de juiste actie te ondernemen, dat we de adviezen hebben samengevat op het infoblad "Wat doe ik als ik ziek ben?" Klik hier om de adviezen te lezen en af te drukken. We raden u aan dit infoblad te bespreken met uw zorgverlener, voor eventuele persoonlijke aanvullingen in uw situatie. Liefst voordat u ziek wordt!

Wat zegt een lotgenoot over hoe kan ik hoge glucosewaarden voorkomen?
Sluit de enquête