Tabletten

Diabetes type 2 wordt vaak behandeld met leefstijladviezen en tabletten, zolang het daarmee lukt de glucosewaarden min of meer normaal te houden. Sommige tabletten worden veel gebruikt, andere minder.
Tabletten
 

Alle bloedglucoseverlagende tabletten zijn in een overzicht gezet. De soortnaam is de officiële naam die ook in de vakliteratuur wordt gebruikt. De merknaam is de (vaak makkelijker in het gehoor liggende) naam die en fabrikant aan een middel geeft. Na verloop van tijd (bijvoorbeeld als het octrooi op een nieuw middel is verlopen) vervalt de merknaam.
Overzicht tabletten

Tandvleesontsteking

Bij diabetes kan (zeker bij slechte regulatie) makkelijker een ontsteking van het tandvlees (parodontitis) ontstaan. Zo’n ontsteking kan ook een ongunstige invloed hebben op uw  diabetesregulatie. Raadpleeg bij mondklachten dus uw tandarts of mondhygiënist. Zij of uw apotheek kunnen u ook adviseren met welke middelen u uw mond goed kunt verzorgen.

TIA

=Transient Ischemic Attack: tijdelijke blokkade van de hersenvaatjes door vetpropje uit hersenslagader.
Overzicht hart-en vaatziekten

Triglyceriden

Groep ongunstige vetten in het bloed, vaak verhoogd bij diabetes.
Bloedvetten

Tussendoortjes

Wat men tussen de (drie) normale maaltijden door eet. Koolhydraatrijke tussendoortjes adviseert men bij diabetes wel om lage glucosewaarden tussen de maaltijden door te vermijden bij gebruik van tweemaal daags middellangwerkende of gemengde insuline. Bij tabletgebruik of een meermaal daags insuline schema zijn ze meestal niet nodig.
Tussendoortjes, zoetstoffen en alcohol

Type 1 en type 2 diabetes

De meest voorkomende vormen van diabetes mellitus.
Type 1 en type 2

Sluit de enquête