Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Hoge glucose

Wat kan de oorzaak zijn?

glucose

Wat kan de oorzaak zijn, als uw bloedglucose ondanks behandeling te hoog oploopt? Een mogelijkheid is dat u teveel koolhydraten heeft binnengekregen. Ook de aard van de koolhydraten is van invloed: een zoete drank doet uw bloedglucose sneller stijgen dan een bruine boterham met kaas.
Het voedingsadvies is de hoeksteen van de diabetesregulatie. Bij hoge waarden is het goed eens kritisch te kijken naar wat u de laatste tijd heeft gegeten en gedronken.

Soms speelt minder lichaamsbeweging dan normaal een rol, bijvoorbeeld als u in het weekend uitrust van een drukke week. Misschien vergat u tabletten te slikken, of heeft u per ongeluk te weinig, te laat of geen insuline gespoten ... Dat kan gebeuren!

Griep, andere ziekten met koorts of een hartinfarct doen de glucose soms snel oplopen. Acute aandoeningen activeren stresshormonen die de insulinewerking tegengaan. Daarom mag u bij ziekte ook niet stoppen met de tabletten of insuline.

Het kan ook zijn dat de soort of de dosis van uw tabletten of insuline niet meer voldoende werkzaam is. Diabetes is een steeds verder voortschrijdende ziekte. Het is normaal dat de medicatie geleidelijk moet worden verhoogd.

Hoe meer factoren tegelijk een rol spelen, hoe groter de kans is op steeds hogere glucosewaarden.

Sluit de enquête